fbpx

שלושה תרגילי כתיבה שיוצרים בהירות בזמנים מבלבלים במיוחד

כשמאיה הייתה תינוקת בהתהוות, בבטן, הייתי בהשבתה. מהרגע שבו נכנסתי להריון סבלתי מבחילות קשות. בשעה 12:00 בצהריים כבר הרגשתי שאני נשפכת אל הספה ורק רוצה לישון. הרגשתי רע פיזית, אבל התחושה הקשה ביותר הייתה בראש. היו כל כך הרבה פחדים וחששות, כל כך הרבה טרדות לגבי העסק שלי והעשייה הכל כך אהובה עליי, שלא הצלחתי להתנתק באמת, לנוח כשאני צריכה ולשים את האצבע על השעות שבהן אני כן מסוגלת לעבוד. פשוט שבתתי. 

ככל שההריון התקדם, הגוף התרגל וגם אני. עד הרגע האחרון סבלתי מבחילות, אבל למדתי לחיות איתן. הבנתי שהעשייה עוזרת לי להתגבר. אלו היו הימים שבהם חיפשתי פתרונות מנטליים שיעזרו לי לפתור את הפחדים מההמשך. מה יהיה כשמאיה תיוולד? איך העסק שלי ישרוד את חופשת הלידה? ואיך אני אוכל להיות אמא במשרה מלאה וגם בעלת עסק? 

זו הייתה התקופה שבה חזרתי לכתיבה אינטואיטיבית, שהייתה הדבר שעשה לי סדר בראש. מאז, אני שומרת על שגרת כתיבה כזו, אבל בכל פעם שאני מוצפת במיוחד, שיש אתגר גדול ושואב, כשאני מבולבלת יותר מהרגיל, אני עובדת עם כמה תרגילי כתיבה שעוזרים לי למצוא את הפתרונות. 

תרגילי הכתיבה האלו מתאימים בין אם יש לי חמש דקות פנויות עם עצמי, עשרים דקות ביום או כמה שעות. בכל פעם שאני צריכה להציף את הרעשים שבראש, לנתח עם עצמי רעיונות מבלבלים או פשוט לעשות סדר בנושא מסוים, אני מקדישה לזה זמן. 

הנה שלושת התרגילים שיוצרים בהירות מחודשת ואני מקווה שיעזרו גם לך

תרגיל ראשון: מה יש לי להגיד על

בכל פעם שאני רוצה לכתוב על נושא מסוים, לשקף לעצמי מה בדיוק אני מרגישה, לפתח רעיון שעולה לראש או פשוט לפתור עם עצמי דילמה מסוימת אני כותבת מתוך השאלה “מה יש לי להגיד על ___?”. 

השאלה הפשוטה הזו עוזרת לי להתמקד בנושא רלוונטי בחיי הפרטיים או בחיי העסק שלי ולמצוא את הדרך להתחיל ולכתוב – ובכך ליצור את הבהירות הדרושה לי בנושא. במקום לגשת אל הדף ולהתחיל לכתוב בלי להתכוונן מההתחלה על הנושא שמציק או מעסיק אותי באותו רגע, אני ממקדת את עצמי בשאלה הזו. 

מתחת לכותרת “מה יש לי להגיד על _____?” אני מטפלת בנושא המדובר מכל הכיוונים שעולים אל הראש ויושבים על הלב. אני מציפה הכל באופן חופשי ובלי לשפוט את עצמי. 

לאחר מכן, אני מניחה למחברת וממשיכה בחיי. אני חוזרת אל הטקסט הזה כעבור כמה שעות, כמה ימים ואפילו כמה שבועות וקוראת אותו. הקריאה החוזרת הזו יוצרת מיקוד וחיבור לעצמי ולמה שבאמת אני רוצה בהקשר לנושא הזה. 

תרגיל 2: בפעם האחרונה שהרגשתי ככה

שמתי לב שאני יכולה לשים את האצבע על מצבים מהעבר ועל תחושות שחזרו על עצמן גם במקרים קודמים ולמצוא דרכם פתרונות למה שקורה בחיי עכשיו ובעיקר את ההשראה לעשות צעדים קדימה. 

זה נשמע מוזר, אבל כשאני כותבת לעצמי על הפעם האחרונה שבה הרגשתי כמו שאני מרגישה היום, פורטת על הדף את הצעדים שעשיתי אז ובעיקר את התהליך ואת התחושות שליוו אותו, אני מגלה שאני יכולה למצוא מכנה משותף עם מה שאני מרגישה היום. כך אני יוצרת לעצמי פתרונות שאני כבר מכירה, אני מזכירה לעצמי את החוזק שקיים בי ואת העוצמות שאני צריכה כדי לפתור איזושהי בעיה או לנצח איזשהו אתגר. 

ולפעמים, אפילו אם הסיטואציה קודם לא הייתה דומה – וברוב המקרים היא לא דומה – אני עדיין מתחברת לתחושות וזה כבר גורם לי להרגיש שאני לא רוצה להיות שם, אלא להתקדם ולמצוא את הפתרונות. 

התרגיל הוא פשוט ביותר. פשוט לכתוב על הסיטואציה ההיא מהעבר, על מה שהרגשתי שם ולבחון מה קורה אצלי היום והאם אני מרגישה אותו הדבר. 

תרגיל 3: אני מרגישה אני מרגישה אני מרגישה

כמה קשה לפעמים לעצור ופשוט להגדיר באופן החופשי ביותר את מה שאני מרגישה. בתוך דיאלוג חיצוני, אני רגילה לעשות זאת בעיקר מול הבנזוג שלי, לדבר בפתיחות עם האחיות היקרות שלי או לשקף את מה שאני מרגישה לחברות הכי טובות. כשמדובר בדיאלוג פנימי, שבא לי להשאיר עם עצמי לזמן מה, זה קורה על הדף.

 למדתי עם השנים לתרגל כתיבה על הרגשות שלי וכשאני מרגישה פחד, חרדה מסוימת, בלבול מהמצב הקיים, התלבטות כלשהי או פשוט הצפה של רגשות, אני לוקחת כמה דקות לכתוב בפשטות על מה שאני מרגישה, לתאר במילים בלי שיפוט כל תחושה ורגש. 

במשך חמש דקות אני כותבת משפטים שמתחילים במילים “אני מרגישה”. אני נותנת לעצמי לחזור שוב ושוב אל הפתיחה הזו, שממקדת אותי בתחושות וברגשות שלי. כך אני יוצרת בהירות ומרגישה הקלה גדולה. 

ומה עוד? 

כאן תוכלי להוריד דף עבודה שכולל את התרגילים הללו. 

בשידור הזה של מפגש הכתיבה של חודש פברואר כאן במרחב לכתיבה, נתתי עוד כמה רעיונות לגבי פתרון של דילמה או אתגר מסוים. אני מצרפת כאן את הקלטת התרגילים. 

ובסוף, אני באמת מאמינה שהכתיבה היא דרך לפתור הרבה מאד דברים פתוחים עם עצמנו וככל שהיא הופכת להרגל יומי וקבוע, לחלק מהחיים שלנו בשוטף, כך אנחנו לומדות להשתמש בכלי החשוב הזה להקשיב לעצמנו.

כתיבה אינטואיטיבית מדי יום עוזרת לנו לפתור, להציף ולהתמודד עם תקופות מבלבלות ומלאות באתגרים. 

פשוט תכתבי. 

Scroll to Top