fbpx

איך להבין מה את רוצה לספר באודות שלך?

בכל השנים שאני מלווה נשים כותבות בכתיבת התכנים לאתר ולרשתות החברתיות, אני רואה איך המפגש הזה עם מה שחשוב להן לספר מציף, מעלה המון שאלות ובדרך כלל גורם להן לכתוב סיפור אודות גנרי וכללי, לפחד להיכנס לרזולוציות שבאמת משקפות מי הן ומה הקסם שלהן. 

דווקא אלו מאיתנו שמוצאות את המילים הספונטניות בקלות, יודעות לספר סיפורים בביסים קטנים ואוהבות לכתוב על העשייה שלהן, מוצאות את עצמן מול סיפור האודות כשהן לא יודעות מאיפה להתחיל ובעיקר – איך לשקף את האנרגיה, הקסם האישי והדברים הקטנים שמייחדים אותן. 

כלי הכתיבה שבהם אני משתמשת בתהליך הזה עוזרים להוציא החוצה את הסיפור, ללא שיפוט – וליצור נקודת התחלה בהירה וברורה לכתיבת האודות. 

אם גם את רוצה לכתוב את האודות שלך, קחי דף ועט וכתבי לעצמך את התשובות לשאלות הבאות. לנוחיותך – תוכלי להוריד כאן גם דף עבודה שילווה אותך בתהליך.

אם היית צריכה לספר על הבמה סיפור אחד קטן מחייך שמייצג אותך, מה היית מספרת?

אחד הדברים המאתגרים בכתיבת האודות היא למשוך את הקורא פנימה כדי שיוכל להכיר אותך. סיפורים יוצרים עניין באופן טבעי. דרך סיפור אנחנו יכולות ליצור הזדהות, לספר על עצמנו בצורה יצירתית ואותנטית ולגרום לקוראים שלנו לרצות לדעת עוד. 

נסי לחשוב על סיפור אחד שמייצג את החיבור שלך למה שאת עושה היום. זה יכול להיות סיפור מהילדות, תהליך שינוי שעברת או הרגע הראשון שבו פגשת את התחום המקצועי שאותו את מציגה כאן באודות שלך.

אם קשה לך לכתוב את הסיפור, נסי להקליט אותו באמצעות הטלפון הנייד. דמייני שאת מדברת אל הקהל ופשוט מספרת לו על החיבור שלך לתחום, דרך סיפור אחד מתוך חייך. 

אילו תחנות בחייך – מהאקדמיה דרך העבודה שלך ועד לקורסים שלמדת והתנסויות שעברת – חשוב לך להבליט?

אחת הנקודות המאתגרות בכתיבת האודות נמצאת בחלק שבו אנחנו מספרות על הרקע שלנו. רבות יכתבו בחלק הזה את כל התחנות המקצועיות שלהן, גם אם חלק מהן לא רלוונטיות. “שיהיה, זה לא מזיק”, הן יאמרו. ובעצם, ישכחו לשאול מה רלוונטי למי שקורא אותן.

התחנות בחייך שחשובות לך – שלמדת מהן משהו ושלקחת מהן כלים וגישות חדשות שאת מביאה לכדי ביטוי בתוך מה שאת עושה, הן אלו שכדאי לכתוב עליהן בחלק הרזומה. אליהן, יצטרפו תחנות שחשובות לקהל שלך – התחנות המקצועיות והאקדמיות שרלוונטיות למה שאת עושה היום ונתנו לך את הרוח הגבית. 

על עבודת הטלמרקטינג שבה עבדת אחרי הצבא כדי לחסוך כסף לטיול אין צורך לכתוב בחלק הזה, אם היא לא רלוונטית לקורא שלך. 

מהם חמשת הקווים המנחים שהיית מכניסה לספר החוקים שלך? מהם הערכים שלך? 

את סיפור האודות אנחנו מפרסמות באתר או בפייסבוק או בכל מקום אחר כדי שיכירו אותנו. הערכים שלנו, הקווים המנחים אותנו במה שאנחנו עושות, הם קרני האור שמייחדים אותנו ושנותנים לנו את ההזדמנות לביטוי אישי ולעשות משהו מיוחד – שהוא רק שלנו. 

מהם חמשת הקווים המנחים שהיית מכניסה לספר שלך בתור ה”אני מאמין” שלך? השאלה הזו תעזור לך ליצוק אל סיפור האודות את המהות האמיתית שלך, את הקול, השפה והאווירה שמשקפים אותך ובעצם – לגרום לקורא להבין מהן התכונות בך ומהם הערכים שלך שאליהם הוא יכול להתחבר. 

מהי המשמעות של מה שאת מעבירה הלאה ללקוחות שלך, לקהילה שלך? מה הערך שיש במה שאת עושה? 

אני מאמינה גדולה בכך שמה שאנחנו עושות ביומיום שלנו, הוא לא רק לשם פרנסה נטו. אנחנו מתפתחות וגדלות דרך העשייה שלנו ובעיקר, אנחנו מעניקות משהו חשוב מאיתנו לעולם. עבורי, העובדה שאת קוראת את המאמר הזה מהווה סיפוק אדיר – בגלל שאני יודעת שיש סיכוי שאחריו תוכלי לשבת ולכתוב – את הסיפור שלך, את האודות שלך, עליך – למי שחשוב שיכיר אותך. עבורי יש בכך ערך גדול.

נסי לחשוב מהו הערך הכי גדול שאת מעבירה לאנשים שצריכים להכיר אותך דרך האודות שאת כותבת. איך את משנה את חייהם ויוצקת משמעות שונה וחדשה דרך מה שאת עושה? או במילים גדולות – מהי השליחות שלך. 

התשובה לשאלה הזו תצוץ בתוך סיפור האודות שלך, תגרום לאנשים להבין שיש משהו מעבר למוצרים ולשירותים שאת מספקת ושיש להם הזדמנות לעשות שינוי בתחום שבו את נוגעת בחייהם. 

איך בפועל את עוזרת לאנשים? מהם התהליכים והמוצרים שיצרת ועוזרים לך לעשות זאת? 

אחד החלקים החשובים בתהליך כתיבת האודות שלך הוא להגדיר מה בעצם את מציעה. בפועל, התהליכים, השירותים או המוצרים שיצרת יופיעו באודות בסוף הסיפור, בפסקה קצרה וממוקדת שתכוון את הקוראים ותתן מידע פרקטי על כל מה שיש לך להציע.

לפני שתכתבי את החלק הזה של האודות, שבי עם עצמך והגדירי בדיוק מהם המוצרים שלך, מהם התהליכים שעובר הלקוח בתוכם ומסביבם ומהם היתרונות של כל אחד מהם. 

מי אמור לקרוא את סיפור האודות שלך? 

את השאלה הזו השארתי לסוף, אבל היא השאלה החשובה ביותר בעיניי. תהליך כתיבת האודות הופך לתהליך אישי וממוקד בך, באופן ברור וטבעי, אבל בעצם, לא פעם אנחנו צריכות להיזכר בעובדה שיש מהצד השני קורא שמגיע, מתעניין ומתחיל להכיר אותך דרך הסיפור שתספרי באודות. 


מיהו הקורא שאת רוצה שיגיע לכאן? מה חשוב לך שהוא ידע עליך? איפה בחייו הוא פוגש אותך? באיזו סיטואציה? בהקשר לאיזה מצב בחייו? קחי את הזמן להכיר טוב יותר את הקוראים שלך ולשאול את עצמך מי הם הלקוחות הפוטנציאליים שלך, אלו שכדאי שיכירו אותך.

תהליך כתיבת האודות הוא תהליך מרתק בעיניי, הוא הזדמנות אמיתית לבחון איך הסיפור שלך מייצג אותך, מהם הדברים החשובים שלקחת ממנו ומה חשוב לך שהקהל שלך ידע.

זהו תהליך שלא נגמר בקובץ אחד מושלם שעולה אל האתר שלך או לעמוד הפייסבוק. את הסיפור שלנו אנחנו משנות, מחדדות ומלטשות כל הזמן – עם כל צעד חדש שאנחנו עושות. קחי נשימה, תכתבי אותך עכשיו, תחזרי מדי פעם לשנות ולדייק עוד קצת. 

הורידי כאן את דף העבודה הכולל את השאלות שהתייחסתי אליהן כאן ויעזור לך לעשות את הצעדים הראשונים בדרך לכתיבת האודות שלך. 

המון בהצלחה!

כלי כתיבה שיעזרו לך להתחיל לכתוב:

Scroll to Top