בצעדים הקודמים, הגדרנו את קהל היעד שלנו, יצרנו בהירות לגבי המוצרים שאנחנו מציעות, בדקנו מהם הערכים שמניעים אותנו בתוך העשייה שלנו ובחיינו בכלל ומצאנו את אותו רגע שסימן עבורנו, ומסמן עבור הקהל שלנו, את הדרך שעשינו לנקודה בה אנחנו נמצאות היום ואת החיבור לתחום העיסוק שלנו.
כתבנו את סיפור ה”למה” שלנו, שמשמש גם לפתיחת סיפור האודות.
זה הזמן להיכנס לשלב ההוכחות, או במילים אחרות הגענו לשלב הרזומה. איך אנחנו מציגות את הרקע המקצועי וההכשרה שלנו. האם באמצעות רשימה של קורסים, הכשרות ומקומות עבודה? האם כסיפור? זוהי שאלת ה”איך”. איך בעצם הגענו לאן שאנחנו נמצאות היום ומה אספנו בדרך?
גם כאן נשאל את עצמנו האם חשובה לקהל שלנו הדרך שעשינו, ה”טייטלים”? האם הטייטל שאספנו בדרך הוא רק חלק ממערך השיקולים של אותו אדם שקורא את האודות שלנו? ואולי יותר חשוב לו פשוט להתחבר אלינו כבני אדם?
כשמדובר למשל בעבודה עם ארגונים, הרזומה שלנו משמעותי הרבה יותר מהתחושות האישיות שלנו או הסיפורים הקטנים והמרגשים ולכן נציג את הרזומה שלנו בצורה קורקטית ואולי טיפה “קרה”.
אם הקהל שלנו הוא קהל שצריך להרגיש אותנו – למשל אמא שמחפשת יועצת שינה שתבין אותה ותפעל בגישה שהיא מסכימה איתה, הרזומה שלנו יכול להופיע כחלק מהטקסט, כשאנחנו שוזרות את התחנות האלו תוך כדי תנועה ולא בצורה קורקטית וקרה ומספרות מה למדנו מהתחנות החשובות והרלוונטיות.
בסיפור האודות שלי תיארתי את הרזומה שלי כך:
את העסק שלי פתחתי עשרים וקצת שנים לאחר שכתבתי את היומן הראשון שלי ושלוש תחנות אחורה בזמן, לפני שמצאתי בית כאן, בגולן.
בדרך הכנסתי לסל תחנות תוכן מרגשות. כל אחת מהן לימדה אותי על כתיבה ועריכת תוכן, שיווק, השראה, יצירתיות ודמיון. בעסק אבל גם מסביב לו.
מכתיבה לעיתון “העיר” דרך היכל העיתונות של “מעריב”, מעריכת מדור nrg תרבות ועד כתיבה על תיירות, אוכל, תרבות ולייפסטייל ב”המגזין”, “סגנון” ו”את”. מאתר “מפה” בו ערכתי את תחום האמנות והתרבות ועד לניהול התוכן של מכללת שנקר להנדסה ולעיצוב.
בכל מקום כתבתי. בכל מקום למדתי עוד.
במידה והייתי פונה לארגונים וחברות גדולות, בהן הרזומה שלי תופס מקום משמעותי בדרך, ייתכן והייתי מוותרת על הכתיבה הסיפורית וכותבת כך:
במהלך הדרך צברתי את הידע, הניסיון המקצועי והכלים לעבוד אתכם, באמצעות התחנות הבאות:
למדתי לתואר ראשון בתקשורת באונ’ הפתוחה
שימשתי כעורכת האמנות באתר מפה
עסקתי כתיבה ועריכה במעריב במסגרת עבודתי כעורכת nrg תרבות.
לאחר שעזבתי את תחום העיתונות, הייתי מנהלת התוכן של שנקר.
חישבי איך את הופכת את התחנות המקצועיות שלך לחלק מהאודות. האם שזורות דרך הסיפור שלך ואולי כתובות בצורה קורקטית מאד?
חישבי על הקהל שלך ואיך הוא היה רוצה להכיר אותך, על האישיות שלך, מה למדת מכל אחת מהתחנות ואיך היא השפיעה על הדרך שבה את פועלת כיום.
מחכה לראות כיצד החלק השני של האודות מתגבש אצלך
בהצלחה!