אני אוהבת מאד לכתוב מקרי בוחן. אני אוספת אותם תוך כדי הקשבה לשיחות, לתהליכים ולדברים שעולים ביני ובין הלקוחות שלי. מקרי בוחן הם בעצם תיאורי מקרה, הסיפור מאחורי תהליכים שעשינו עם הלקוחות שלנו, דברים שהלקוחות שלנו חוו ועברו ואיך אנחנו באמצעות מה שאנחנו מציעות – הצלחנו לעזור להם.
מקרי בוחן מחברים ביננו ובין הלקוחות שלנו כי הם ממחישים בצורה מעשית וברורה איך אנחנו עובדות ומה מייחד אותנו. מהם קווי החשיבה מאחורי הצעדים שאנחנו עושות עם הלקוחות שלנו, איך אנחונ מתייחסות אליהם, עם מה הם מתמודדים כשהם מגיעים אלינו.
השאלות האלו מציפות תחושת הזדהות – גם אני חווה את זה, גם לי זה קורה והתהליכים שאנחנו מתארות מציפים את הרצון לתקן גם – גם אני מחפש לפתור את האתגר הזה.
איך כותבים מקרה בוחן שמחבר את הלקוחות הנכונים אלינו?
1. תתארי את הלקוח בצורה מורחבת – מי הוא, מה הוא רצה שתעשו יחד, איך נפגשתם.
2. תכתבי בהרחבה על תהליך העבודה ומספרים למה היה חשוב לך להתעכב על נקודה זו או אחרת. ההרחבה הזו, שיכולה להתבסס על משפט אחד, משקפת את הערכים הייחודיים לך, את הדרך שבה את ורק את חושבת.
3. אל תפחדי לתת ערך דרך מקרה הבוחן, לכתוב אותו כך שהוא בעצם נותן טיפים ומידע ללקוחות הפוטנציאליים שלכן. להיות נדיבות.
4. תהיי המדריכה ולא המנטורית-הסופרוומנית. ויש הבדל. מדריך טוב הוא כזה שמסתכל על האדם שמולו בגובה העיניים ועובר איתו את התהליך, נותן לו השראה להתקדם. אנשים מתחברים באופן טבעי למישהו שרואה אותם ולא מסתכל עליהם מלמעלה.
הפעם, התנסי בכתיבת מקרה בוחן וסיפור לקוח קצר. ההוראות מחכות לך בהדרכה.
בהצלחה!